Home News Tronditet politika shqiptare, Lulzim Basha del me lajmin bombë, pak ditë para Kuvendit të Sali Berishës

Tronditet politika shqiptare, Lulzim Basha del me lajmin bombë, pak ditë para Kuvendit të Sali Berishës

0
Tronditet politika shqiptare, Lulzim Basha del me lajmin bombë, pak ditë para Kuvendit të Sali Berishës

PARTIA DEMOKRATIKE kërkon ashpërsim të denimit për krimet zgjedhore, bazuar ne ligjin Italian/ Basha: Politikanët që zgjidhen me votat e kriminelëve dënohen me 22 vjet dhe u ndalohet përjetësisht ushtrimi i funksioneve publike

POSTIMI I PLOTE I BASHES

Krahas vettingut në politikë, me qëllim dhënien fund njëherë e mirë lidhjeve të botës së kr.imit me politikën, PD do të propozojë ndryshimin e Kodit Penal, në përputhje me Kodin Penal italian (n. 416 ter), duke ashpërsuar dë.nimet për këdo që kryen kr.ime zgjedhore.

  1. Kushdo që pranon drejtëpërdrejtë apo nëpërmjet ndërmjetësve, premtimin për të fituar vota nga elementë të kr.imit të organizuar, në shkëmbim të parave apo favoreve të tjera, dë.nohet me 15 vite b.urg.
  2. I njëjti dë.nim parashikohet edhe për elementët e kr.imit të organizuar që kanë dhënë premtime të tilla, apo këdo tjetër që rezulton i përfshirë.
  3. Nëse politikani, i përfshirë në një skemë të tillë, zgjidhet, ai dë.nohet me 22 vite b.urg.
  4. Politikanit dhe kujtdo që përfshihet në veprimtari të tilla i ndalohet përjetësisht ushtrimi i funksioneve publike.
    Qeverisja dhe fatet e shqiptarëve nuk mund të diktohen nga korrupsioni dhe kr.imi i organizuar. Partia Demokratike do të bëjë gjithçka që zëri i qytetarëve shqiptarë të dëgjohet dhe vullneti i tyre të respektohet.